Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Alt det der gik forud | HABITAT:AARHUS

Alt det der gik forud

Alt der gik forud

Tilbage ligger en fjer, duvende som en lille jolle på det urolige vand, og havde det ikke været for fotografen, ville den også kort tid efter have været væk, ligesom den fugl, som tabte den. En gråand formentlig, måske røg den af, da anden ville lette, måske sad den bare lidt løst.

Vi ser sporene, vi forsøger at aflæse dem og forestille os, hvad der er sket. Dyrespor i sneen eller i våd jord – løb dyret, eller gik det roligt? Var det stort eller lille? Den afgnavede grankogle, var det en mus eller et egern eller en spætte, der spiste den? Indholdet af skraldespanden der ligger spredt ud over det hele, var det en ræv? Eller måske en ihærdig måge?

Vi ser hundredvis af små gåder overalt, og vi forestiller os alt det, der gik forud. Vi er omgivet af små og store dramaer og liv, som krydser vores, ofte ubemærket.

Nogle spor vidner om urgammelt liv. Ravklumpen er spor efter træer, som voksede for mere end 30 mio. år siden. De kridt- eller kalksten, som er almindelige at finde på stranden, er dannet af skeletterne af bittesmå dyr, som levede i et varmt hav for mere end 60 mio. år siden, der hvor Danmark ligger nu. Der har været så mange af dem, at de har dannet gigantiske skrænter, og det meste af Danmarks undergrund er kalk.

Selv har vi som art eksisteret så kort tid, at det ikke engang svarer til et sekund ud af et helt døgn i forhold til livet på jorden. Men skulle menneskeheden forsvinde i morgen, vil det tage flere hundrede millioner år at fjerne alle spor efter os, så fundamentalt har vi ændret planeten.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000