Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Andstrengende byliv | HABITAT:AARHUS

Andstrengende byliv

Andstrengende byliv

Måger og ænder. Måske de to fugle som århusianerne kender allerbedst og ser hyppigst. Begge er her hele året rundt og i stort antal, men mens holdningerne til mågerne mildest talt er delte, holder de fleste af gråænderne. Ikke mindst de dunede ællinger kan få mange til at bryde ud i begejstrede tilråb over al den nuttethed.

Både måger og ænder har forstået at tilpasse sig livet i byen, men med bylivet har ænderne også fået moderne livsstilssygdomme, som deres artsfæller ude i den fri natur ikke døjer med.

Det skyldes blandt andet, at mange hygger sig med at fodre ænderne, men selv om fodringen sker i bedste mening, øger den risikoen for sygdom og død. For det første kommer ænderne til at svømme rundt i en slags bakteriesuppe, når så mange fugle er samlet på et sted. De bliver altså lettere smittet.

For det andet bliver ænderne fede. Det går især ud over hunænderne, som risikerer at drukne under parringssæsonens massevoldtægter, når de fede hanner går løs på dem. De voldsomme parringer er naturlige for gråanden, men det bliver ekstra belastende for hunnerne i byen, fordi der på grund af al den gode mad er unaturligt mange andrikker.

Det er bedst helt at lade være at fodre ænderne, og vil man endelig gøre det, er en smule korn bedre end brød. Men det kan være svært at stå imod, når andemor kommer vraltende eller svømmende med hele flokken af ællinger rappende i sit følge.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000