Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Asien i Aarhus | HABITAT:AARHUS

Asien i Aarhus

Asien i Aarhus

Ude i den vilde natur kunne de være blevet erklæret uønskede, men inde i Mindeparken må der gerne stå eksotiske kirsebærtræer og blomstre lyserødt som et lille stykke Asien i Aarhus. Vores egne kirsebærtræer, fuglekirsebær og den forvildede surkirsebær, har hvide blomster, men kan ellers matche de asiatiske slægtninge i blomsterpragt. Og så giver de tilmed bær, som fuglene elsker – hvad enhver haveejer med et kirsebærtræ er klar over. Det kræver snilde og net at få lov at beholde sine kirsebær for sig selv!

Mindeparken blev oprindeligt anlagt som et sted, hvor udvandrede danskere kunne samles til højtideligheder og sammenkomster, men i dag er den primært en rekreativ oase med en fin udsigt over Aarhusbugten.

 

I den tid, hvor kirsebærtræerne blomstrer, kan man ofte opleve en fuglekigger eller to, som står på græsplænen med sit teleskop. I foråret trækker rigtig mange fugle op langs Aarhusbugten, og hvis man lægger hovedet tilbage, kan man allerede i februar opleve sanglærker og viber. Siden følger hundredtallige due- og allikeflokke på vej nordover, og sidst i marts er der musvåger, hvorefter vi i april og maj oplever et sandt potpourri af finker, siskener, pibere og svaler – ind imellem krydret med en rørhøg eller en fiskeørn.

 

Når efteråret melder sig, skal man til gengæld kigge ned, for så er der svampe. I Mindeparken møder man mange svampe, som er knyttet til de forskellige træarter, og der er ligefrem en række spiselige arter at finde; generelt skal man dog være varsom med at spise svampe fra byen. Man ved aldrig helt, hvad de har levet af.

 

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000