Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Byens hemmelige natteliv | HABITAT:AARHUS

Byens hemmelige natteliv

Byens hemmelige natteliv

Mange mennesker bryder sig ikke om at færdes i mørket, hvor vi er mere hjælpeløse end om dagen. Men for masser af dyr er det anderledes: De vågner først til dåd, når mørket falder på, og byens nat er fuld af liv, selv om det høres snarere end ses.

Pindsvinet snøfter i ly af mørket, på jagt efter snegle, orm, insekter og andet guf. Ræven går på natterov – den er for alvor blevet et bydyr i Aarhus de seneste 20 år. Den kan æde næsten hvad som helst, og derfor er byen med vores affald og madrester et godt spisekammer for den.

 

Lytter man godt efter, vil man forår og efterår over byen høre trækfugle kalde på hinanden. Der er flest vin- og sangdrosler, som siger ”sriiiie” og ”tik”, men også sortændernes sagte ”gyv-gyv”. Trækfuglene kan godt lide de stjerneklare nætter, hvor Karlsvognen og resten af stjernehimlen roterer rundt om Nordstjernen; så er det til at holde retningen, men når vejret bliver grumset, bliver fuglene til gengæld forvirrede og kan flyve rundt over byens lys i timevis.

 

Natuglens huuh … hu-hu-hu-huuuuuuh lyder en sen nat fra blandt andet Vennelystparken. Her i byen yngler uglerne mest i redekasser, men oprindeligt har de holdt til i hule træer, som der forhåbentlig kommer flere af de kommende år.

 

Det er i dag svært at finde mange steder i Danmark, hvor der er helt mørkt om natten. Byens lys slører stjerner og farver himlen mange kilometer væk. Men mange af de nataktive dyr har brug for mørket. Derfor er det vigtigt, at der er steder, hvor det stadig får lov herske, også i vores byer.

 

000

onsdag d. 25. november

7°C

skydække

torsdag

9°C

fredag

6°C

lørdag

5°C

Tags

Instagram

    000