Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Det farefulde snegleliv | HABITAT:AARHUS

Det farefulde snegleliv

Det farefulde snegleliv

Det er en snegl, der ligger her i isen. Enten en have- eller en lundsnegl; det kan man ikke helt afgøre, når man ikke kan se skalmundingen. Man kan heller ikke se, om den er død eller levende. Den kan være begge dele, for snegle kan være aktive om vinteren, især i længere perioder med lunt vejr. Men kommer kulden pludseligt tilbage, kan sneglen risikere at fryse fast i isen. Det overlever den næppe.

Snegle elsker fugt, og det finder de i rigt mål langs åen på vej ind mod byen. Når man går rundt en sommerdag, er der snegle overalt i bunden af vegetationen. Selv om der er dræbersnegle iblandt, er der også et utal af andre arter, der lyder navne som leopardsnegl, kratsnegl, ravsnegl, huesnegl, håret snegl og mange andre.

 

I Danmark er der indtil videre fundet mere end 350 arter, og der er sikkert flere, som blot venter på at blive fundet. Havesneglen er i princippet beskyttet inde i sit sneglehus, men sådan en lille hapser tiltrækker alligevel et væld af rovdyr, som gennem tiden har udviklet sig til at være eksemplariske sneglespisere.

 

Sangdroslen – fuglen, der altid synger i Bamse og Kylling – gør kort proces og knuser sneglehuset, gerne mod en stor, flad sten. Sådan en sten med knuste sneglehuse omkring er et tegn på, at sangdroslen har været i køkkenet og er skejet ud i en omgang escargot.

 

Selv helt små dyr som løbebiller og en ådselbille som snegleådselbille er farlige for sneglen. De har lange, spidse hoveder, som de kan stikke helt ind i huset, hvor de med deres spyt opløser byttet og derefter suger den opløste snegl ud. Så er det måske mere humant bare at fryse ihjel?

 

000

onsdag d. 25. november

7°C

skydække

torsdag

9°C

fredag

6°C

lørdag

5°C

Tags

Instagram

    000