Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Dinosaurer i træerne | HABITAT:AARHUS

Dinosaurer i træerne

Dinosaurer i træerne

Når blåmejsen vimser farvestrålende rundt mellem kviste og grene, er det unægtelig svært at forestille sig, men den og alle andre fugle nedstammer fra rovdinosaurer.

Forskerne er blevet mere og mere sikre i deres sag, efterhånden som der er gjort fund af dinosaurer med fjer. De blodtørstige og lynhurtige velociraptorer, som er på jagt efter hovedpersonerne i filmen ‘Jurassic Parc’, ville i virkeligheden ikke ligne øgler, men forvoksede høns.

Siden er fuglene skrumpet betragteligt i størrelse, og da vi ikke er deres bytte, kan vi tillade os at glæde os over dem.

Fugle har været det hyppigste motiv, som århusianerne har sendt ind til fotokonkurrencen bag denne udstilling af byens natur. Det skyldes ikke mindst, at fuglene er nogle af de vilde dyr, vi til dagligt kommer tættest på. Mange af dem er med deres farvestrålende fjerdragt et velkomment syn, og vi fodrer dem og sætter redekasser op for at lokke dem til.

Fuglenes sang og stemmer markerer årstidernes skift – solsorten indleder forårskoncerten i byen, sådan som lærken gør det i det åbne land, og derefter følger fuglestemme efter fuglestemme, indtil koret er fuldtalligt og på sit højeste i maj og juni. Siden får fuglene travlt med at passe deres afkom, i efteråret bliver himlen over Aarhus fyldt med trækkende fugle og deres kald, silkehalerne kommer på besøg, og med dem bliver luften fyldt med en lyd som af småbitte klokker. I den sene vinter begynder alle mejserne at gøre opmærksomme på sig selv, og så er det blevet solsortetid igen.

Gad vide, hvilken stemme Tyrannosaurus Rex havde?

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000