Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Døden i kulden | HABITAT:AARHUS

Døden i kulden

Døden i kulden

Den vinternat faldt temperaturen til under 10 graders frost. Det blev for meget for de to hættemåger, som frøs fast i isen – eller måske døde af kulde og derfor aldrig kom væk.

Vinteren er en hård tid for mange dyr. Nogle arter går i vinterhi og sover sig gennem de kolde og mørke måneder, andre trækker mod syd, men der er også nogle arter, som skal klare sig gennem vinteren i vågen tilstand. Det gælder f.eks. de af byens fugle, som ikke trækker væk.

Dem er der blevet flere af. Vores vintre er generelt blevet mildere, og derfor bliver flere fugle i Danmark, blandt andet mange flere måger. Måger er virkelig gode til at finde mad og spiser nærmest alt, og der er meget, de kan leve af i byerne. Men vinterdagene er korte, så det kræver en stor indsats at finde mad nok til at holde varmen gennem de kolde vinternætter.

Det lykkes ikke for alle. I strenge vintre dør omkring 25 pct. af vores fugle, særligt småfuglene er udsatte. Men det ville være farligere for dem at flyve sydpå. Med deres ringe vægt ville de være i fare for at blæse langt ud på havet, hvor de ikke kan finde føde, og fugle på træk er også udsatte over for rovfugle. De får også fordele af at blive, blandt andet er de allerede på plads på de bedste ynglesteder, når trækfuglene ankommer om foråret. Så må sommergæsterne sydfra tage til takke med det, de kan finde.

Døden er en uundgåelig del livet. Men disse to måger er næppe døde forgæves. De blev til mad for andre måger og krager eller måske en af byens ræve. På den måde hjalp deres død andre med at overleve vinteren.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000