Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
En amazone slår til | HABITAT:AARHUS

En amazone slår til

En amazone slår til

Ringduen nåede formentlig aldrig at opdage, hvad der slog den ihjel. Spurvehøgen har brugt sin sædvanlige jagttaktik, den har siddet på lur i et træ eller en busk og så slået til med fuld kraft, da den så sin chance. Det blev duens død. Til gengæld fik spurvehøgen mad til flere dage.

Fuglen på billedet er en spurvehøgehun. I dyreriget er hannen som regel den største, men blandt rovfuglene er hunnen ofte en ren amazone og både større og stærkere end hannen. Trods navnet spurvehøg kan hunnen nakke et bytte så stort som en due. Hannen må nøjes med noget mindre fugle.

Spurvehøgene er meget manøvredygtige jægere, og de har fundet sig godt til rette helt inde i centrum af vores byer. Og ser man ikke selv spurvehøgen, kan man alligevel fornemme, at den er til stede, når en hel flok småfugle går i panik og tavst og trykket gemmer sig i nærmeste busk. Selv katten skaber ikke samme forskrækkelse.

Inde i buskene skal småfuglene ikke vide sig alt for sikre. Spurvehøgen kan forfølge sit bytte ind i et krat om nødvendigt.

Vintertiden, som kan være svær for mange fugle, er ikke noget problem for spurvehøgen, fordi vi mennesker fodrer småfugle og dermed også sikrer spurvehøgen noget at leve af. Den holder tit til i nærheden af foderbrættet.

Der er mange farer, som lurer på en lille fugl. Fuglene har til gengæld gennem millioner af år udviklet fælles advarselssystemer, så de når som regel at komme væk i tide alligevel. Men ser man i sneen lidt spredte fjer og nogle pletter blod, er det ofte et tegn på, at spurvehøgen slog til igen.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000