Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
En have i havet | HABITAT:AARHUS

En have i havet

En have i havet

Der er liv dernede under overfladen ud for den nye bydel Aarhus Ø. Tangplanterne, som er vandenes svar på skove, begynder at få godt fat på de stenrev, som er anlagt herude.

Selv et lille stykke med tang kan gøre en kæmpe forskel. Selv om de fleste badegæster foretrækker den fine sandbund ved strandene, er der ikke mange dyr, som trives, hvor der kun er sand. De fleste foretrækker områder med sten og tang, for det byder på mad og gemmesteder, blandt andet til glæde for fiskeynglen, som her får lidt bedre chancer for at overleve.

Hvis tangen er skov, er stenrevene oaser. Det er rev, hvor stenene er store nok til at blive liggende selv i storm. Er der tilmed flere sten stablet oven på hinanden på sådan et rev, bliver det til et såkaldt hulrev, hvor der i hullerne og hulerne mellem stenene bliver plads til hummere, søstjerner, søanemoner og søpindsvin – stenrev myldrer af liv på samme måde som et koralrev i troperne. Desværre er stenrevene i høj grad forsvundet, fordi stenene er blevet fisket op og brugt til moler og andre bygningsanlæg ved kysten. Det var ofte nemmere end at hente stenene inde på land og fragte dem ud til vandet. Men det betød, at en lang række planter og dyr mistede deres levesteder.

Den gode nyhed er, at det ikke er svært at skabe nye stenrev. Det er sådan set bare at hælde store sten i havet, ganske som det er gjort her ud for Aarhus Ø. Det behøver ikke engang at være sten, det skal bare være en overflade, som er fast nok, til at der kan gro alger og tang på den. Så kommer resten af sig selv.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000