Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Føden og døden i byerne | HABITAT:AARHUS

Føden og døden i byerne

Føden og døden i byerne

Bang! Så var det slut med rævestregerne, og ræven sluttede sig til statistikken af de omkring fem millioner dyr, som hvert år bliver påkørt i Danmark.

Langt de fleste af dem er padder og fugle, men ifølge Naturstyrelsen må også store dyr som ræve og hjorte lade livet, når de bliver ramt af en bil. I gennemsnit dør 82 ræve om dagen i trafikken.

Men det er til gengæld en af de få farer, som for alvor lurer på ræven i vores byer. Rævene er de seneste 50 år rykket langt ind i både små og større byer, for set med den altædende rævs øjne er byerne åbne spisekamre, og der er masser af steder, hvor de kan gemme sig og lave huler.

Derfor bor rævene generelt også meget tættere i en by end ude på landet. Der er så meget mad, at de ikke behøver så stort et territorium.

Byrævene er mere tillidsfulde end deres landlige slægtninge, og det giver både glæder og frustrationer. Rævene kan være ganske støjende, når de bjæffer – de gør det for at holde kontakten til resten af familien, mens de selv patruljerer deres territorium. Og de kan godt finde på at snuppe handsker, bolde og andet fra haver og parker, hvis det ligger frit. Ræve er meget legesyge og nysgerrige og slæber også legetøj hjem til hvalpene i hulen.

Men mange mennesker har stor glæde af dem og fodrer dem for at holde dem tæt på. Rævene har nu bedre af, at vi ikke giver dem mad. Der er rigeligt med føde til dem, og bliver de for tamme, kan de begynde at give problemer i et nabolag, når de uden videre trasker hen til mennesker eller endda ind i huset i forventning om at få mad.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000