Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Genhusning på kirkegården | HABITAT:AARHUS

Genhusning på kirkegården

Genhusning på kirkegården

Der er ingen reception, og de mange tusinde gæster må selv sørge for at rede op på værelserne, men på insekthotellet på Vestre Kirkegård er de første gæster alligevel ved at flytte ind.

Insekthotellet ligner umiddelbart en stor træskulptur, og er man gæst på kirkegården, kan man godt sidde på den, selv om den er beboet. Insekterne befinder sig i huller og sprækker, så man kommer næppe til at sætte sig på en arrig bi. Efterhånden som træet bliver nedbrudt og begynder at rådne op, vil det blive endnu mere populært for de kriblende, krablende og flyvende gæster.

Insekthotel er et godt og mundret ord, men bag det ligger, at det snarere er et genhusningsprojekt, en erstatningsbolig for alle de boliger, vi berøver insekterne. Insekter har brug for dødt træ, som bare ligger og får lov til at gå i forfald. Men den måde, som vi i Danmark forvalter parker og skove på, får os til at fælde og fjerne træerne, længe inden de når det stadium. Får naturen lov at passe sig selv, har insekter ikke brug for insekthoteller.

Men det får den sjældent lov til og da slet ikke i byerne, hvor der er mange hensyn at tage. Derfor kan insekthotellet, som er blevet til i et samarbejde mellem kommunen og Naturhistorisk Museum, øge rigdommen af arter, biodiversiteten, for når insekterne flytter ind i større stil, kommer også alle de arter, som lever af dem, blandt andet småfugle.

En blomstereng tæt ved insekthotellet bliver en slags udendørsbuffet for hotelgæsterne, og samtidig er det en del af bestræbelserne på at få mere vild natur ind i byen.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000