Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Gnavernes svar på en superhelt | HABITAT:AARHUS

Gnavernes svar på en superhelt

Gnavernes svar på en superhelt

Den har en helt fantastisk lugte- og smagssans, den har en strålende hukommelse, den kan finde vej alle steder, den svømmer glimrende, klatrer problemfrit, kan tåle fald fra store højder, den kan gnave sig igennem alt der er blødere end jern, og den kan overleve næsten overalt.

Den ellers så forhadte brune rotte har nærmest superevner og er en særdeles intelligent skabning. Blandet andet er det påvist, at rotter har selverkendelse, videnskabeligt kaldes det også metakognition, og det er ellers kun påvist hos mennesker og store aber. Men rotterne har i forsøg vist, at de kender deres egne begrænsninger og kan handle ud fra den viden. Deres drømmemønster ligner også menneskers, og det ser ud til, at de kan grine på rottevis, når de har det sjovt.

De er sociale og empatiske og tager sig af syge og sårede fæller. Ifølge nogle undersøgelser kan de skelne mellem god og dårlig sex og glæde sig, hvis de forventer den gode udgave. Netop iveren efter at formere sig er noget af det, som gennem tiden har gjort rotten til et skadedyr, som er erklæret fredløst og må jages konstant. Samtidig kan rotter være bærere af alvorlige sygdomme, og de kan gøre stor skade på fødevarer og bygninger.

Selv om byrotter ofte lever i kloakker, er de meget renlige dyr. Den skællede hale, som nogle synes er ulækker, fungerer både som balancestang og kommunikationsmiddel, og så er det ved hjælp af halen, at rotten regulerer sin temperatur. Den kan ikke svede.

 

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000