Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Havneliv for landkrabber | HABITAT:AARHUS

Havneliv for landkrabber

Havneliv for landkrabber

Solen varmer stenene, lyset slår smut i bølgerne, hvide sejl spejler sig i havoverfladen, og med lidt held er der om lidt fisk på krogen.

Nogle dage behøver man ikke mere end det, og selv om man sidder trygt på molen som en anden landkrabbe, kan man godt få fornemmelsen af den frihed og kurs mod den større verden, som havet har lokket med gennem årtusinder.

Havnearealerne i Aarhus er blevet rigtig gode fiskesteder, og de er ikke mindst egnet til børn og begyndere, for selv med forholdsvis korte kast kan man flere steder i havneområderne nå ud på dybt vand.

I sommermånederne er det især torsk og makrel, som havnens lystfiskere hiver op, men man kan efterhånden fange alt godt i danske saltvandsfisk, hvad enten det er sej, fladfisk, havørred, ålekvabbe, sild, hornfisk eller ulk – den grimme fisk, der på disse kanter ikke helt sjældent går under navnet ‘københavner’.

Ulken kan se skræmmende ud med sin brede flab, store finner og sine mange underlige pigge. Det tjener alt sammen til camouflage, og den er svær at få øje på, når den forklædt som tangbevokset sten ligger på lur efter bytte på bunden. Ulken smager godt, men udseendet får de fleste til at smide den ud igen, når de har haft den på krogen.

Det kræver ikke meget udstyr at fiske. Det kan gøres med en billig fiskestang, hjul, snøre, blink eller et forfang med f.eks. sandorm eller børsteorm. Og er man over 18 og under 65, skal man også huske det obligatoriske statslige fisketegn, som koster 185 kroner for et år. Og så er det bare at smide snøren ud og håbe på fiskelykken.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000