Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Holdbart design | HABITAT:AARHUS

Holdbart design

Holdbart design

For 400 mio. år siden gik de første insekter i land, formentlig udviklet fra krebsdyr som levede i det lune, lave vand tæt på bredder og kyster.

Insekter er lige som edderkopper og skorpioner, tusindben, krebsdyr, flåter og mider leddyr, og de har skelettet ude på kroppen som en skal.

Leddyrene er udviklingshistoriens måske største succes. Over 80 pct. af dyrearterne på Jorden er leddyr, og de spiller en overvældende rolle i alle vores økosystemer.

De havde også god tid til at tilpasse sig de nye levesteder, før de fik konkurrence på landjorden. Hvirveldyr, som er alle dyr med indvendigt skelet, er udviklet fra fisk, og da hvirveldyrene udviklede lemmer og gik på land, var insekterne allerede overalt og havde været landdyr i over 100 millioner år.

Deres antal på Jorden er overvældende. Ingen ved, hvor mange arter af insekter, der findes. Der opdages hele tiden nye insektarter, og foreløbig er der beskrevet en million. I Danmark har vi cirka 20.000 forskellige insektarter, fra bittesmå dværgpunktumbiller, som er mindre end en halv millimeter, til store græshopper og guldsmede.

Det eneste, der for alvor kan true insekterne, er mennesket, og det gør vi så også. Deres levesteder forsvinder i høj fart, og med det forsvinder også arter, som engang regerede landjorden. Ved at give vild natur bedre plads hjælper vi insekterne og alle de dyr, som lever af dem.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000