Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Karbad i penthouse-lejligheden | HABITAT:AARHUS

Karbad i penthouse-lejligheden

Karbad i penthouse-lejligheden

Gadedreng. En lurvet proletar. Hysterisk, trættekær, et fælt spektakel!

Danske digtere har ikke lagt fingrene imellem i deres beskrivelse af gråspurven gennem tiden. Men de har også lagt mærke til, at den strutter af god stemning. Kaj Munk noterede sig, at den har et velsignet humør, og at selv den hårdeste vinter ikke forhindrer den i at give pip fra sig.

Og mange danskere kan huske barndommens eventyr om Peter Pjusk, gråsenolliken som falder ud af reden, før han kan flyve, og må gennem alskens farer.

Men selv om spurven kan se pjusket ud, er det en renlig fugl, og i vinterkulden er eget spabad oppe på taget velkomment. Om sommeren er det lige så gerne sand, den bader i for at fjerne utøj og snavs. Siden ordnes fjerdragten omhyggeligt med næbbet, så den er i topform, hvis det skulle blive nødvendigt at tage flugten.

Gråspurven er ikke specielt grå, men før i tiden har den utvivlsomt set mere støvet ud, når den færdedes i huller og sprækker for at finde korn og insekter. Det var engang en af Danmarks mest almindelige fugle, men bestanden er mere end halveret, formentlig ikke mindst på grund af det mere intensive landbrug, som har lukket maden effektivt inde.

I centrum af byerne klarer den sig imidlertid fint. Den hopper helst rundt i større flokke, for der er sikkerhed i at være mange til at holde vagt med katte og andre fuglespisere. Dens nærmeste fætter, skovspurven, er også blevet en rigtig byfugl. Den kan kendes på at have en sort plet på kinden – den mangler gadedrengen, og ikke kun fordi den vasker sig.

000

tirsdag d. 27. oktober

9°C

skydække

onsdag

12°C

torsdag

11°C

fredag

11°C

Tags

Instagram

    000