Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Kom, alle hvide snefnug | HABITAT:AARHUS

Kom, alle hvide snefnug

Kom, alle hvide snefnug

Randersvej er berygtet blandt cyklister. Aarhus er en stejl by, og det mærkes, når man kæmper sig op mod uddannelsesinstitutionerne, som har det med at klumpe sig sammen et stykke oppe ad bakkerne.

Men stejlheden gør det til gengæld let at finde kælkebakker om vinteren, og knap er de første, hvide fnug faldet, før børn og barnlige hiver slæden af skuret og i vinterens sparsomme dagslys kaster sig i fuld fart ned ad bakkerne.

Andre steder er det skøjtebanerne, der trækker, og fordi vi mennesker efterhånden bor trygt og varmt og har mad nok, behøver vi ikke at være bekymrede over vinteren, men kan tværtimod nyde den – så længe der venter f.eks. et varmt bad eller varm cacao, når man er gennemvåd og kold efter kælketuren eller sneboldkampen.

For de vilde dyr er vinteren et spørgsmål om overlevelse. I strenge vintre kan mange dyr omkomme, men naturen er så at sige indrettet på det, så når vi f.eks. fodrer fugle, gør vi det mest for vores egen skyld. Arterne skal nok klare sig gennem kolde vintre uden hjælp.

En del dyr går i hi og sover mere eller mindre vinteren væk. Det kan lyde tillokkende, men det er faktisk en stor belastning for organismen at skulle gå i dvale, og dyr, som er beskyttet af en varm pels og kan finde mad, går ikke i hi.

Egern, som har gemt vinterforråd rundt omkring på jorden eller i revner i træer, går ikke i hi. Bliver det meget koldt og blæsende, kan de dog godt sove nogle dage. Pindsvin lever derimod af orme og snegle, som ikke er fremme om vinteren, og derfor sover pindsvinet vintersøvn.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000