Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Kundskabens træ | HABITAT:AARHUS

Kundskabens træ

Kundskabens træ

Hvad gør man, når man skal bygge en ny skole, og der står en række gamle træer i vejen? Bygger udenom og gør træerne til en levende del af skolens arkitektur selvfølgelig. Så nu kan elever og lærere på det nye skolebyggeri på Frederiksbjerg få kundskaber i moderne omgivelser og stadig have glæde af at følge årstidens gang i det gamle birketræ – fra det står med spæde, lysende grønne blade i det tidlige forår, til det bliver en gylden fontæne i efteråret og om vinteren lyser hvidt mod den frostklare, blå himmel.

Der er mange gode grunde til at tage hensyn til  og bevare vores gamle træer og gerne også plante nye træer i byerne, blot ikke på bekostning af de gamle. Et træ er en hel verden i sig selv, komplet med et mylder af organismer, som lever i det og af det. Men derudover gør træerne nytte, ikke mindst i en tid hvor klimaet forandrer sig.

Byer er varmere end det åbne land, men træer kan hjælpe med at holde temperaturen i ave. Det skyldes dels, at træerne skygger, dels at en del af solens energi går til at fordampe vand fra bladene. Om vinteren kan træerne omvendt sørge for læ.

Træerne er også med til at forsinke regnvandet, hvis der kommer skybrud, ligesom de optager og lagrer CO2. Mange undersøgelser viser desuden, at vi bliver gladere og mere afslappede, hvis vi har udsigt til grønt.

Alligevel er træerne som regel ikke beskyttet. Og selv om diverse bygherrer tit planter nye træer for de gamle, som fældes, går der mange år, før de har samme størrelse og karakter som et velvoksent træ.

 

000

onsdag d. 25. november

7°C

skydække

torsdag

9°C

fredag

6°C

lørdag

5°C

Tags

Instagram

    000