Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Legemorderen | HABITAT:AARHUS

Legemorderen

Legemorderen

Der er ingen tvivl om, at katten er stærkt interesseret i anden, som svømmer rundt derude. Måske er den allerede begyndt at forestille sig, hvordan sådan en andesteg ville smage, måske sidder den bare og ærgrer sig over, at anden er for langt væk og nok for stor en mundfuld.

Katten er danskernes foretrukne kæledyr, og danske familier har ifølge Danmarks Statistik ca. 650.000 katte. Dertil kommer adskillige hundred tusinde herreløse katte, så der er mere end en million katte herhjemme. Katten er med andre ord en faktor i den danske natur, for de fleste katte har alle instinkter i behold, og de er effektive rovdyr. Det har været en stor hjælp ude på landet, hvor de har holdt bestanden af skadedyr som mus og rotter nede. Imidlertid tager katten ikke hensyn til, hvad vi mennesker gerne vil have, at den nedlægger, så sangfugle er også en væsentlig del af menuen. Danske katte nedlægger mindst ti mio. småfugle hvert år, formentlig flere. Mange gange spiser den dem ikke, den leger bare med dem, til de dør. En ægte lystmorder. Eller måske legemorder.

Den anden side af historien er, at det ikke ser ud til at have den store betydning for fuglebestandene. Der er andre og større farer end vores katte. Sult f.eks. Og andre rovdyr og rovfugle. For ikke at tale om vores ødelæggelse af deres levesteder, som er langt den største trussel mod en række fuglearter.

Men når man ser en kat lure på byttet, er man ikke i tvivl om, at den nuttede kælemis på brøkdele af et sekund kan forvandle sig til en dræber.

 

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000