Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Luft under vingerne | HABITAT:AARHUS

Luft under vingerne

Luft under vingerne

Fiskehejren ser pudsig ud, når den flyver. Halsen trækkes tilbage i S-form, der er noget eventyrligt over dens tunge, langsomme vingeslag.

Dens hæse skrig er dog ikke særlig eventyrligt, men det er en fast bestanddel af lydbilledet ved Universitetsparken. Det samme er den korttåede træløber. Fuglen med det pudsige navn har bredt sig i Danmark de senere år, de mildere vintre har gjort det muligt.

Universitetsparken er et af de steder, hvor den har fundet sig til rette, for parken er fyldt med store gamle egetræer, som netop er den korttåede træløbers favorit. Her bruger den sit buede og spidse næb til at pille insekter og larver ud fra den tykke bark.

Man hører den oftere, end man ser den, for dels er den lille og snavsetbrun og uanselig og dermed godt camoufleret, dels søger den som regel om bag på træstammerne, når nogen nærmer sig. Men er man lidt på afstand, vil man ofte kunne se den flagre ned på jorden for så at begynde at pile opad igen.

Universitetsparken er et åndehul midt i Århus. Det kuperede landskab har isen formet, men selve parken med dens lys og luft og søer og egetræer er menneskeskabt. Arkitekt C.F. Møller vandt arkitektkonkurrencen om universitetet i 1931 sammen med kollegerne Kay Fisker og Povl Stegmann og havearkitekt C.Th. Sørensen, og de tænkte hele campusområdet med de minimalistiske universitetsbygninger af gule mursten og den åbne park som et sted, hvor det ikke kun er fuglene, som får luft under vingerne. Her skal også tankerne kunne folde sig frit ud og svæve opad.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000