Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Naturen griber chancen | HABITAT:AARHUS

Naturen griber chancen

Naturen griber chancen

Billedet viser en sommerfugl, som er blevet en truet sjældenhed i den danske natur: seksplettet køllesværmer. Men her sidder den altså midt inde i byen, i Botanisk Have som i 2015 åbnede et nyt anlæg med danske naturtyper, blandt andet de tørre overdrev og kystskrænter, som lige præcis er sådan en slags natur med masser af blomster, som den seksplettede køllesværmer er glad for. Og som der desværre bliver mindre og mindre af i Danmark.

Eksemplet fra Botanisk Have viser, at naturen griber chancen, når den byder sig. Nogle gange skal der ikke ret meget til, før ellers truede arter kan vende stærkt tilbage, det kræver blot lidt plads og omtanke. Vi kan hver især hjælpe naturen på vej ved at give den bedre betingelser og ved at gå på kompromis med vores egen trang til pænhed.

Behøver underlaget i parker f.eks. at være tætklippet græsplæne, som ikke giver plads til ret mange arter? Skal dødt træ fjernes fra skove og parker, eller kunne det få lov at blive liggende eller måske endda stående til glæde for svampe, insekter, fugle og små pattedyr? Kunne vi bruge planter fra den danske natur, når vi prøver at skabe en blomstereng, i stedet for diverse udenlandske frøblandinger?

Projektet Rethink Urban Habitats arbejder netop for at gentænke vores måde at opfatte bynaturen på, så den kan blive til levested for mange spændende arter. Og vil du selv bidrage til at gøre bynaturen vildere, kan du melde dig til bevægelsen Vild Med Vilje – vildmedvilje.dk – og få ideer til, hvad du kan gøre.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000