Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Rammet ind i grønt og blåt | HABITAT:AARHUS

Rammet ind i grønt og blåt

Rammet ind i grønt og blåt

Aarhus set fra luften ligner en klassisk storby, omend i beskedent format: Her er bykernen med det tætte vejnet, her er havnen, som er livsnerven til søs, jernbanen som var det til lands, og som stadig spiller en stor rolle, her er er universitetsområderne, domkirken, rådhuset … og efterhånden som man fjerner sig fra centrum, bliver byen fladere, gaderne mere lige, parcelhuskvarterer veksler med boligblokke og industrikvarterer.

Men noget andet springer også i øjnene: Aarhus er rammet ind i grønt og blåt. Og det grønne er i stigende grad skove, for Aarhus Kommune har vedtaget en plan om, at skovarealet skal fordobles inden 2030. Det er 40 gange så meget, som kommunens ældste skov, Riis Skov.

De nye skove anlægger kommunen især på tidligere landbrugsjord i den nordlige og vestlige del af kommunen, som før har været meget skovfattige, men nu begynder at grønnes i højden.

Det danske landbrugsland bliver dyrket så intensivt, at det giver dårlig plads til alt andet end det, vi vælger at dyrke. Der er faktisk langt mere natur i vores byer end i det åbne, dyrkede land i dag, og også derfor er bynaturen så vigtigt.

Men hvis skov ellers får lov til stort set at passe sig selv, så der også opstår dødt ved og bliver plads til gamle træer, kan de blive meget værdifulde levesteder for en lang række planter, svampe og dyr og give store oplevelser for mennesker. Samtidig beskytter skovene vores drikkevand, og de er dermed med til at bremse klimaforandringer, fordi de kan binde co2. Det grønne omkring Aarhus er ikke kun godt for øjnene.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000