Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Seksbenede slikmunde | HABITAT:AARHUS

Seksbenede slikmunde

Seksbenede slikmunde

Rundt om i Danmark er der kommet mange asiatiske forretninger. Og de sætter deres spor – blandt andet med de små offergaver, som er en vigtig del af de folkelige traditioner i buddhisme.

Som regel er det noget spiseligt, og myrerne er ikke sene til at finde frem til gaverne og forsøde tilværelsen med en omgang fællesspisning på kanten af tilværelsen.

Myrer er nogle gevaldige slikmunde. En klassisk tegnefilm med Anders And viser den hidsige onkel Anders forsøge at forsvare sig mod en hel hær af opfindsomme myrer, som er klar til at bortføre alt, hvad der bare minder om sukker fra hans hus. Han taber naturligvis krigen, og myrerne kan siden mæske sig i den fineste ahornsirup.

Myrer er ikke alene om sukkertrangen. De fleste insekter elsker sukker, for det er prima brændstof for dem, og særlig synligt bliver det rundt om i haverne og parkerne, når frugterne begynder at modnes i høj- og sensommeren. Efterhånden gærer frugterne og bliver delvis til alkohol, og så kommer der for alvor gang i insektgeneralforsamlingerne.

Man kan udnytte sukkertrangen, hvis man f.eks. i løbet af sommeren vil lokke smukke sommerfugle tæt på. Bland en flaske billig rødvin med et kg sukker, varm det op, til sukkeret er smeltet – det må ikke koge – og lad så strimler af bomuld, hamp, hør eller lignende trække i det i to-tre døgn.

Hæng snorene op, så skal sommerfugle og andre insekter nok komme til. Gør man det i skumringen og om natten, får man i lommelygtens skær en chance for at se de natsommerfugle, natsværmere, som ikke er nær så kendte, men også meget smukke.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000