Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Skovfuglen som blev byboer | HABITAT:AARHUS

Skovfuglen som blev byboer

Skovfuglen som blev byboer

Åh, disse magiske lune aftener, hvor solsorterne synger i Midtbyen … det er ikke kun os mennesker, som glæder os til dem, det gør solsorten helt sikkert også i den dybeste vinter, hvor solen kun lyser husgavlene op i få timer.

I vintertiden hører vi mest solsortens skrattende flugtskrig og dens særlige advarsel, når den f.eks. får øje på en kat. Advarslen kommer i så højt et toneleje, at det bliver svært for den potentielle fjende at afgøre, hvor det kommer fra, og derfor benytter mange fuglearter sig af den taktik, når de advarer.

 

Solsorten kommer gennem den lange vinter ved at æde bær, bær og endnu flere bær, og den får også en moderat lille skid på, når den æder sig gennem byens træer og buske. I løbet af efteråret sker der det med bærrene, at frugtsukkeret gærer og bliver til den pureste alkohol – så meget at de kan nå op på god pilsnerstyrke.

 

Solsorten er en af de fugle, der virkelig har taget byen til sig. For godt 150 år siden var den en sky skovfugl, men da vi mennesker fandt på at anlægge større græsplæner ved vore huse samtidigt med, at vi plantede buske og hække, var solsorten klar til at slå til. Nu er den vores mest almindelige ynglefugl.

 

Sommeren igennem er den en dygtig regneormespiser, som føler, lytter og stirrer sig frem til ormene, men om vinteren slår den sig på frugt, fordi sukkeret let lader sig omsætte til fedt, som er fugles foretrukne brændstof. Det er meget lettere at slæbe rundt på fedt end på sukker – fedt indeholder dobbelt så megen energi pr. gram.

 

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000