Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Smag på fællesskabet | HABITAT:AARHUS

Smag på fællesskabet

Smag på fællesskabet

Byhaver er en gammel tradition, som har fået nyt liv i storbyer verden over, også i Aarhus hvor der er opstået et livligt fællesskab om de små byhaver, som ofte ligger i forsømte hjørner eller på gamle industriarealer.

Det gælder blandt andet Cyanidhaven i Viby, som har fået sit navn, fordi den ligger på en giftgrund. Men dyrker man i lukkede højbede, hvor jorden ikke har kontakt til den forurenede grund, er det ikke noget problem. Det kræver bare dybere højbede, end hvis der var fri passage til jorden nedenunder.

Nogle af byhaverne i Aarhus dyrkes i fællesskab, andre er inddelt i individuelle lodder, og haverne er generelt meget mindre end kolonihaver, hvad der passer mange godt.

Aarhus Kommune støtter byhaverne aktivt, blandt andet ved at give de nødvendige tilladelser til at anlægge haverne, hvis kommunen vurderer, at det kan lade sig gøre. Nogle af de arealer, som er inddraget de senere år, er kommunale. Men der kan også være virksomheder eller foreninger, som gerne vil tillade, at der bliver dyrket på en del af grunden, blandt andet ligger byhaverne Greenshare og aGROhaven på Aarhus Universitets jord, og nogle boligselskaber har også udtrykt deres opbakning til, at græsarealer kan blive til nyttehaver i stedet.

Ifølge bybønderne selv, hvoraf mange er unge og studerende, er det både fællesskabet og det at dyrke sin egen mad, som giver den dybe tilfredsstillelse ved at få fingrene i jorden og se det hele spire og gro. Men mange nævner også, at det føles som den rene terapi at tage et pusterum i haven.

000

onsdag d. 25. november

7°C

skydække

torsdag

9°C

fredag

6°C

lørdag

5°C

Tags

Instagram

    000