Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Sporskifte i januar | HABITAT:AARHUS

Sporskifte i januar

Sporskifte i januar

Livet i byen viser sin tilstedeværelse på mange måder. Det kan være fugleklatten på bilens forrude, kattene der slås i sommernatten eller mågerne, der har tømt en skraldespand. Eller det kan være dyrenes spor i sneen.

Man får en helt anden fornemmelse for mængden af liv i byen, når der lige er faldet sne. Spor fra harer, ræve, egern, rotter og fugle er pludselig tydelige overalt.

 

Billedet her er fra en af søerne i Universitetsparken, hvor måger, ænder og blishøns har sat deres tydelige præg på isen. Det samme har den lokale børnehave, da børn og voksne var forbi med rundstykker dagen før. Fuglene har spist de fleste, men et enkelt er frosset fast og vidner om fodringen.

 

Fuglefodring er udbredt i mange villahaver og parksøer rundt om i byen. Ud over at give fuglene en hjælpende hånd i den hårde tid giver det også muligheden for store oplevelser med fuglene. Man kan sidde inde i varmen med en kop varm te og se ud på fuglene, lige ude på den anden side af vinduesglasset. Det er kvalitetstid!

 

Til gengæld er der god grund til ikke at fodre ænder og andre fugle med brød i søerne. Det forurener søerne kraftigt – et kg brød svarer til lige så mange næringsstoffer som 500 liter kloakvand og får algerne til at blomstre op. Det ødelægger livsbetingelserne for de planter, som fuglene ellers skulle leve af, og er der fisk og frøer i søen, får de også dårligere vilkår.

 

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000