Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Tilbud fra Aarhus: Vilde rabatter | HABITAT:AARHUS

Tilbud fra Aarhus: Vilde rabatter

Tilbud fra Aarhus: Vilde rabatter

Mandag morgen, på vej på arbejde. Den sædvanlige følelse af at sidde i en uendelig lang kø. Man sidder der, i sine egne tanker, og lader måske blikket vandre uden rigtig at tænke over det. Men pludselig går det op for én, hvad det er man sidder og kigger på. Der er jo blomster i grøftekanten! Hvor kom de fra?

Det er noget, der er sket snigende gennem måneder, men nu står det pludselig klart for enhver: Vejrabatten blomstrer! I gult, hvidt, rødt, orange, lilla og blåt. Og der flyver en sommerfugl. Og en tyk lille humlebi.
Hvilket enestående mylder af liv! Men hvorfor nu det? Man mistænker selvfølgelig straks kommunens slunkne pengekasse for at stå bag. I ”Manualen for Menneskets Omgang med Naturen” står der jo, at vejrabatter skal slås som golfbaner, så vi signalerer, at vi har styr på sagerne.

Sådan er det dog ikke denne gang. Aarhus’ nye blomstrende vejrabatter er ikke et udtryk for slendrian og sjusk, tværtimod er de vilde med vilje. Det er spild af plads og ressourcer, at vi i Danmark bruger mere end 2000 årsværk på at så græs, så det kan gro og blive grønt, for derefter at klippe det mange gange årligt, så vi kan forhindre det i at gro for meget. Vi kunne jo bare overlade pladsen til blomster, som bringer langt mere glæde til de morgensure bilister.

Det er heldigvis blevet en bevidst strategi fra Aarhus Kommune at lade grøftekanterne blomstre. Til glæde for bilister, men ikke mindst til glæde for byens sommerfugle, svirrefluer og vilde bier. De er på konstant jagt efter blomster, hvor de kan få en lille slurk nektar. Og nu er der lagt op til en omgang ”All you can eat” fra blomsterbuffeten i grøftekanten.

000

onsdag d. 25. november

7°C

skydække

torsdag

9°C

fredag

6°C

lørdag

5°C

Tags

Instagram

    000