Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Ud på opdagelse | HABITAT:AARHUS

Ud på opdagelse

Ud på opdagelse

Hvad mon der ligger dernede i skovbunden? Bog – de trekantede nødder fra bøgetræerne, som er pakket ind i små, piggede kapsler? Olden er det gamle ord for bøgens og egens frugter, og mange dyr lever af dem, også svin er glade for dem. Når det var særligt gode oldenår, kunne grisene op til juleslagtningen guffe sig så fede, at man før i tiden ligefrem talte om oldenflæsk.

Måske ser pigen på billedet noget helt andet. Der er mange oplevelser i naturen, og forskningen har vist, at det har mange positive virkninger på børn at være i den.

Naturen giver børn en bedre motorik end en almindelig legeplads kan gøre, fordi den indbyder til mange forskellige bevægelser. Børnene skal klatre, hoppe, kravle, krybe, pille … hele kroppen er i brug, og de bliver både stærkere og smidigere end børn, som kun leger på traditionelle legepladser. En del forskningsresultater tyder på, at der er en sammenhæng mellem det at bruge kroppen meget og aktivt på den måde, som det sker i naturen, og på evnen til at lære.

Nogle undersøgelser antyder også, at børnene bliver bedre til at koncentrere sig, fordi der i naturen ikke er så meget, som distraherer hele tiden, og fordi alle sanser er i brug. De har også generelt færre sygedage og sover bedre. Måske på grund af al bevægelsen og den friske luft, måske også fordi hjernen stimuleres af naturen på en anderledes måde, som ikke stresser.

Børn på opdagelse i naturen vil gerne vide, hvad ting hedder, og hvordan de fungerer. En opslagsbog eller en natur-app er gode ledsagere til den gode snak om alt det, I sammen ser og finder.

000

lørdag d. 5. december

3°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000