Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Undgå madspild | HABITAT:AARHUS

Undgå madspild

Undgå madspild

Mange insekter lever af mad, som kun findes i kort tid og som kan være fordelt vidt omkring i landskabet. Derfor har mange insekter en fantastisk lugtesans, som gør dem i stand til at finde maden over store afstande. De fleste insekter kan flyve og komme rundt til maden på den måde, men myrerne må gå.

Myrerne på stenbroen har deres tuer under fortovenes fliser eller mellem brostenene, men der kan være langt til maden. Heldigvis er myrer rigtig dygtige til at samarbejde, så når én myre har fundet et æbleskrog, bliver de andre tilkaldt ved hjælp af forskellige kemiske signalstoffer. Et æbleskrog holder ikke evigt, det kan rådne, eller en måge kan stikke af med det, så det gælder om at få det bidt i stykker og slæbt hjem så hurtigt som muligt.

Selvom skrald i naturen generelt er en skidt ting, kan biologisk affald som et æbleskrog eller en gammel pære give en håndsrækning til nogle af byens arter, hvad enten det er myrerne under fliserne eller solsorten i træerne, der ender med at sætte det livs.

Der findes over 11.000 myrearter på verdensplan, og herhjemme er der cirka 50 arter af myrer. På fotoet er det den mest almindelige – den sorte havemyre, som kan trives stort set overalt og spiser både planter og dyr. De sorte havemyrers samarbejdsevner kommer dem også til gode, når de har brug for protein, de kan sammen nedlægge bytte, som er langt større end dem selv, f.eks. fede larver.

Sidst på sommeren er det især hvepse, som kaster sig over frugtaffald, men også mange sommerfuglearter holder af den gærede frugtsaft. I naturen er der ingen madspild.

000

lørdag d. 5. december

4°C

skydække

søndag

5°C

mandag

7°C

tirsdag

5°C

Tags

Instagram

    000