Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37
Velkommen mammut! | HABITAT:AARHUS

Velkommen mammut!

Velkommen mammut!

Universitetsparken i Aarhus har fået en ny beboer. Den har været her før – for 20.000 år siden under den seneste istid spadserede den uldhårede mammut rundt i de aarhusianske bakker, selv om ingen endnu vidste, at det engang ville blive til Aarhus.

Der er over 140 registrerede fund af mammutter i Danmark, men det landskab, de trampede rundt i, var ikke et Danmark, vi ville kunne genkende i dag.
I stedet skal man forestille sig et land, som mere lignede det nordlige Sibirien eller Lapland, et land, som i lange perioder var frosset ned og dækket af tundrasteppe eller store iskapper. Isen har skubbet og maset, den har trukket sig frem og tilbage, den har efterladt store huller, flade sletter og høje bakker. Selv om isen for længe siden trak sig væk, kan vi stadig se, hvordan den har formet Aarhus og området omkring byen.
I dette landskab på kanten af isen var mammutten ikke alene. Der var hulebjørne, sabelkatte, hulehyæner, rensdyr – og nu kan du møde dem igen på Naturhistorisk Museum i Aarhus.
På Naturhistorisk Museum kan man komme bagom naturens finurligheder – både i den natur vi kender i dag – og i den natur, der var engang. For naturen er ikke statisk – hverken i byen eller på landet. Den skifter med årstiderne, og den ændrer sig over tid. Nogle dyr forsvinder, mens andre kommer til. Nogle gange er det vores – menneskets – skyld, at nogle arter kommer, og nogle går. Andre gange skyldes det begivenheder, der er større end os. For vi mennesker kan gøre meget, men vi er stadig bare endnu en art i naturen.

000

onsdag d. 2. december

3°C

skydække

torsdag

3°C

fredag

4°C

lørdag

7°C

Tags

Instagram

    000