Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Det gamle birketræ beholdt livet og løb med sejren i juli | HABITAT:AARHUS

Det gamle birketræ beholdt livet og løb med sejren i juli

Det gamle birketræ beholdt livet og løb med sejren i juli
23/08/2016 Habitat:Aarhus

Det gamle birketræ beholdt livet og løb med sejren i juli

birk frbjg 2016 07 26 01

FOTO: Bent Hansen

Fotograferne i Aarhus har haft en travl juli og det har ført til en ny rekord for antallet af deltagende fotos i Habitat:Aarhus-fotokonkurrencen. Intet mindre end 265 billeder deltog i juli måned og satte dommerne på arbejde.

Månedens vinderbillede er taget af Bent Hansen. Det viser med al tydelighed hvordan man kan samtænke naturen og et moderne skolebyggeri midt i Aarhus.

Bent Hansen, månedens vinder, blev folkepensionist for knap et halvt år siden. Det har givet mere tid til bl.a. at komme ud med kameraet. Han har fulgt byggeriet på Frederiksbjerg gennem de to år det har stået på og var spændt på at se det indefra.

”Efter åbningen gik jeg en tur derind, for også at se det fra den anden side. Jeg prøvede mig lidt frem med forskellige motiver og blev virkelig glad for denne vinkel på det fredede birketræ,” udtaler Bent Hansen om vinderbilledet.

_DSC3357 - Affaldsæstetik I. Nynne Højerslev

FOTO: Nynne Højerslev

De to runner-up-billeder er taget af hhv. Nynne Højerslev og Kirsten Fick. Nynne Højerslevs foto viser noget ganske andet end månedens vinderbillede. Nærmest det stik modsatte, nemlig manglen på hensyn til vores natur.

”Vi har udvalgt dette billede fordi det er et meget stærkt billede. Det er smukt udført, kompositionen er god og farverne spiller rigtig godt sammen, men på en meget trist baggrund. Forurening med plastikaffald i vandmiljøet er efterhånden et ret stort problem, især i verdenshavene. Men det er desværre også et vilkår for livet i byen,” udtaler Emil Skovgaard Brandtoft.

Månedens sidste billede er taget ved Marselisborg Lystbådehavn. Det viser en ung gråkrage, der sidder og tager en slapper, helt upåvirket af fotografens tilstedeværelse.

”Kragefugle er enormt intelligente. De trives godt i nærheden af mennesker fordi de lærer meget hurtigt. Det tager ikke lang tid for en ung gråkrage at forstå, at mennesker ofte betyder mad og at vi kun sjældent udgør en fare,” fortæller Emil Skovgaard Brandtoft.

Billederne er også offentliggjort i JP Aarhus d. 22. august. Artiklen kan læses her

IMG_2627

FOTO: Kirsten Fick

Deadline for upload af billeder til august måneds konkurrence er d. 5. september. Vi ser frem til at se alle de flotte billeder I sender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kommentar (0)