Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
En blomstrende midterrabat vandt i marts | HABITAT:AARHUS

En blomstrende midterrabat vandt i marts

En blomstrende midterrabat vandt i marts
11/04/2016 Habitat:Aarhus

En blomstrende midterrabat vandt i marts

headturn_images_DSC5155

FOTO: Klaus Dreyer

Dommerpanelet havde mere end 150 billeder at vælge imellem, da marts måneds vinder skulle vælges.

Vinderen blev Klaus Dreyer med billedet “Lys i mørket”. Det vakte stor begejstring hos Søren Rud, fotograf hos Life Exhibitions og meddommer i Habitat:Aarhus:

“Vinderbilledet viser tydeligt, at fotografen har tænkt sig om, da han tog billedet og brugt lang tid på at få det helt rigtige billede i kassen. Det er skønt at se, at den slags billeder bliver uploadet til konkurrencen. Billeder hvor fotografen virkelig har gjort sig umage.”

Også Emil Skovgaard Brandtoft, projektleder for Habitat:Aarhus og biolog på Naturhistorisk Museum, er begejstret for de udvalgte billeder:

“Både vinderbilledet og billedet fra Rådhusparken, viser blomstrende krokus. Det er et klassisk forårstegn i Aarhus, men det er også vigtigt for flere af byens insekter. Når de vilde bier vågner op fra deres vinterhi i starten af marts, skal de i gang med at samle pollen med det samme. Det skal bruges som mad til biernes larver, og derfor er det vigtigt, at der er blomstrende planter allerede i det tidlige forår. Blomstrende pil, mirabel og krokus er nogle af de vigtigste pollenkilder for bierne i marts og første halvdel af april. De store mængder krokus, der er plantet ud i byens parker og vejrabatter, har derfor stor betydning for bierne. Det er da skønt, at krokus kan så meget mere end bare at være pæne.”

20160329_180016

FOTO: Peter Bro

Det tredje vinderbillede fra marts måned viser noget helt andet. Æbleskroget på brostene er noget man kan se mange steder i byen. Den slags midlertidige ressourcer er vigtige fødekilder for mange af byens dyr. Denne gang var det myrerne, der kom først og får et kærkomment supplement til middagsbordet.

Billederne er også offentliggjort i JP Aarhus i dag d. 11. april. Artiklen kan læses her

DSC_0374-3-2

FOTO: Claire Chevalley

Deadline for indsendelse af billeder til april måneds konkurrence er d. 5. maj. Vi glæder os til at se jeres bidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kommentar (0)