Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
HABITAT:AARHUS / OM PROJEKTET

OM PROJEKTET

Om projektet

Fotokonkurrencen og udstillingen Habitat:Aarhus er et samarbejde mellem Naturhistorisk Museum Aarhus og Life Exhibitions og er støttet af Nordea-fonden. 100 fotos fra og 100 fortællinger om Aarhus’ naturrigdom vil derfor pryde Aarhus fra 26. maj til 22. oktober på en stor udendørs udstilling på Aaboulevarden.

FOTO: Jens H Petersen

Del dit Aarhus med os

Habitat:Aarhus indgår i Naturhistorisk Museum Aarhus’ Kulturby 2017-projekt Rethink Urban Habitats, der handler om at åbne folks øjne for bynaturen og forbedre byen som levested for dyr, planter, svampe og mennesker.

Byer og natur lyder som en modsætning. Men vidste du, at der inden for Ringgaden yngler hele 62 arter af fugle, at Godsbanen er et mekka for vilde blomster, bier og sommerfugle, at der svømmer troldænder rundt med ællinger i åen foran cafégæsterne, eller at havnen myldrer med sæler og marsvin, som man kan se fra DOKK1?

Måske vidste du det. Men det er der desværre rigtig mange, der ikke gør. For hovedparten af aarhusianerne er natur noget, de skal køre på tur efter. Dermed går de glip af et utal af store naturoplevelser dér, hvor de færdes til dagligt: Glæden over den første admiral, mylderet af vilde bier i den gule rejnfan eller bare den første mursejler.

At give plads til bynaturen er i virkeligheden det ypperste udtryk for kultur. I naturen bliver der normalt ikke givet plads, tværtimod bliver der taget plads i en evig konkurrence. Alle arter prøver at blive så mange som muligt. Det er kun os mennesker, der har muligheden for frivilligt at give plads fra os til andre levende væsener, og det vil vi gerne fejre. Med fantastiske fotos af dyr, planter, svampe og mennesker i byens natur. Der er liv i Aarhus, hvis du kigger efter.

Gennem hele 2016 har aarhusianerne uploaded flere tusinde fotos af bynatur i det centrale Aarhus. Slutresultatet – 100 fotos fra og 100 fortællinger om Aarhus’ naturrigdom – vil pryde Aarhus fra 29. maj til 22. oktober på en stor udendørs udstilling på Aaboulevarden, samt naturligvis her.