Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Svaleunger på cykel vinder i juni | HABITAT:AARHUS

Svaleunger på cykel vinder i juni

Svaleunger på cykel vinder i juni
10/08/2016 Habitat:Aarhus

Svaleunger på cykel vinder i juni

BirtheHavmoeller_fem_svaleunger_paa_en_cykel_A

FOTO: Birthe Havmøller

Efter en herlig sommerferie er dommerpanelet tilbage og det vælter ind med billeder! Dommerne skulle igennem næsten 200 billeder for at finde månedens bedste. Valget faldt på en flok bedårende svaleunger, der har taget plads på en gammel cykel ved Aarhus Å.

”Landsvalen er en rigtig sommergæst i Danmark og det er altid fantastisk at se årets første landsvaler. Det fortæller, at foråret og sommeren er på vej. Disse unger, som sidder her og venter på mad fra deres forældre, skal bruge den næste måned på at blive store og stærke, så de er klar til at tage turen til Afrika for første gang,” fortæller Emil Skovgaard Brandtoft, biolog og projektleder på Naturhistorisk Museum.

De andre dommere var også begejstrede for Birthe Havmøllers vinderbillede.

”Der er nogle rigtig gode linjer i dette billede. Det gamle cykelhjul, som svalerne sidder på, danner en meget fin diagonal i billedet,” udtaler Brian Karmark, fotochef på Jyllands-Posten og medlem af dommerpanelet i Habitat:Aarhus.

Mødet med svalerne var en stor oplevelse for månedens vinderfotograf.

”Jeg kom gående på min sædvanlige rute på Brabrandstien. Jeg havde set, at der var fisket en cykel op af åen ved Søren Frichs Vej og da jeg kom forbi den igen, sad svaleungerne der. De pippede lystigt hver gang forældrene var i nærheden. Det var fantastisk at opleve,” fortæller vinderfotografen Birthe Havmøller begejstret.

headturn_images-9087

FOTO: Klaus Dreyer

De to runner-up-billeder er taget af hhv. Klaus Dreyer og Annette Morsing og de får pæne ord med på vejen af Brian Karmark.

”Klaus Dreyers bi-billede har, ligesom vinderbilledet, nogle rigtig gode linjer. Man kan ligesom fornemme hele den flyverute, som bien skal tilbagelægge før den lander på blomsten. Og Annette Morsings billede er virkelig specielt. Det er lidt som alle niveauer flyder sammen. Hvad er forgrund, hvad er mellemgrund, hvad er baggrund? Det er nærmest som om det ophæver tid og rum,” udtaler han begejstret.

Billederne er også offentliggjort i JP Aarhus d. 9. august. Artiklen kan læses her

juni-1286

FOTO: Annette Morsing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kommentar (0)