Warning: shell_exec(): Cannot execute a blank command in /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php on line 93

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/wp-foto-vote/includes/notice/class-admin-notice-helper.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habita84/public_html/wp-includes/pomo/entry.php:93) in /home/habita84/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 46
Vinderbilledet for januar måned er fundet | HABITAT:AARHUS

Vinderbilledet for januar måned er fundet

Vinderbilledet for januar måned er fundet
10/02/2016 Habitat:Aarhus

Vinderbilledet for januar måned er fundet

BirtheHavmoeller_jan2016_Fuglespor_paa_isen

FOTO: Birthe Havmøller

Årets første måned har givet mange gode billeder i galleriet, så det var en svær opgave for dommerpanelet at udvælge månedens bedste billede. Valget faldt på Birthe Havmøllers flotte foto af fuglenes spor på isen.

“Der er mange spændende linjer i dette billede, som virkelig udfordrer og gør billedet interessant at gå på opdagelse i. Forgreningerne fra de tre sorte områder, fuglenes spor i forskellige retninger og stenene i siderne, der på en måde bryder det sort-hvide. Det er et af den slags billeder, der virkelig giver noget til hjernen”. Sådan siger Brian Karmark, fotochef på Jyllands-Posten og medlem af juryen, om baggrunden for valget af vinderbilledet.

Dommerpanelet har udvalgt yderligere to billeder fra januar måneds konkurrence, som fortjener lidt omtale. Det første af de to billeder viser en flok af havnens måger, der letter fra et måltid tabt korn ved foderstoffabrikken.

klaus_dreyer-1343

FOTO: Klaus Dreyer

“Både vinderbilledet og dette billede viser med, at man sagtens kan fremstille byens natur på en mere abstrakt og kunstnerisk måde end de traditionelle naturbilleder. Vi er meget glade for, at begge typer billeder finder vej til konkurrencen” fortæller Emil Skovgaard Brandtoft, projektleder på Habitat:Aarhus fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Det tredje billede i denne måned er taget af Tove Friis og viser de barske vilkår, der er på spil for dyrene i en storby. Det er med livet som indsats, når byens ræve skal krydse vejene og for denne ræv gik det altså ikke længere.

Billederne er også offentliggjort i JP Aarhus i dag d. 10. februar. Artiklen kan læses her.

DSC05146

FOTO: Tove Friis

Deadline for indsendelse af billeder til februar måneds konkurrence er d. 5. marts. Vi glæder os til at se jeres bidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kommentar (0)